Social Media
Light
Dark

Wordt de aandrijving van de Model Y binnenkort in Berlijn geproduceerd?

Tesla heeft nu 3 versies van de Model Y. Deze 3 versies verschillen in batterijcapaciteit en het aantal motoren in elke auto. In feite bestaan de 3 versies uit :

  • Versie met achterwielaandrijving: één motor achteraan met een batterijcapaciteit van 60 kWh
  • LongRange-versie: twee motoren, vierwielaandrijving met een batterijcapaciteit van 75 of 78,8 kWh.
  • Performance-versie: twee motoren, vierwielaandrijving, meer vermogen met een accucapaciteit van 78,8 kWh.

Deze drie versies worden op verschillende locaties geproduceerd, afhankelijk van de fabriek. De versie met achterwielaandrijving wordt nu in Azië geproduceerd in de GigaFactory in Shanghai en rechtstreeks naar Europa geïmporteerd, terwijl de Long Range-versies sinds drie maanden voornamelijk in Berlijn worden geproduceerd in plaats van in Shanghai. De Performance-versie ten slotte wordt sinds de eerste verkoop in Berlijn, Duitsland, geproduceerd en is nooit vanuit een andere fabriek ingevoerd.

De fabriek in Berlijn, Duitsland, kwam vanaf het begin in het nieuws omdat Tesla een ultramoderne spuitcabine wilde aanbieden die kan concurreren met handwerk. Dit voordeel maakt meervoudig lakken mogelijk met de mogelijkheid om 12 tot 13 opeenvolgende lagen aan te brengen.

Het resultaat is het verschijnen van twee nieuwe kleuren voor de voertuigen die de fabriek in Berlijn verlaten, Midnight Cherry Red en Quicksilver Grey.

Vandaag is er een nieuwe ontwikkeling die aangeeft dat de Model Y Propulsion nu in Berlijn, Duitsland wordt geproduceerd, aangezien Tesla Model Y’s die in Berlijn worden geproduceerd worden geëxporteerd naar Europa en het Midden-Oosten.

Israëls configurator werd gisteravond bijgewerkt en toont nu dat Midnight Cherry Red en Quicksilver Grey beschikbaar zijn voor de Model Y Propulsion, met de verduidelijking dat deze kleuren alleen worden geproduceerd in Berlijn, Duitsland.

De aangekondigde periode is september-november 2023, dus we kunnen in de komende weken een officiële release en configurator-update voor Europa verwachten.


Op zoek naar accessoires voor uw Tesla?

Vertrouw op GreenDrive, de Tesla accessoirespecialist sinds 2019.

https://www.greendrive-accessories.com/

https://www.greendrive-accessories.com/

Geef een reactie