Social Media
Light
Dark

Kommer framdrivningen av Model Y snart att tillverkas i Berlin?

Tesla har nu tre versioner av Model Y. Dessa 3 versioner skiljer sig åt i batterikapacitet och antalet motorer i varje bil. Faktum är att de 3 versionerna består av :

  • Version med bakhjulsdrift: en enda motor baktill med en batterikapacitet på 60 kWh
  • LongRange-version: två motorer, fyrhjulsdrift med en batterikapacitet på 75 eller 78,8 kWh.
  • Prestandaversion: två motorer, fyrhjulsdrift, ökad effekt med batterikapacitet på 78,8 kWh.

Dessa tre versioner tillverkas på olika platser beroende på fabrik. Den bakhjulsdrivna versionen tillverkas nu i Asien vid GigaFactory i Shanghai och importeras direkt till Europa, medan Long Range-versionerna under de senaste tre månaderna huvudsakligen har tillverkats i Berlin i stället för i Shanghai. Slutligen har Performance-versionen tillverkats i Berlin, Tyskland, sedan den först lanserades och har aldrig importerats från någon annan fabrik.

Fabriken i Berlin, Tyskland, skapade rubriker redan från början eftersom Teslas mål var att erbjuda en toppmodern färgbänk som kunde konkurrera med handgjorda lackeringar. Den här fördelen gör det möjligt att utföra flera målningar med möjlighet att applicera 12 till 13 på varandra följande lager.

Resultatet är uppkomsten av två nya färger för de fordon som lämnar fabriken i Berlin, Midnight Cherry Red och Quicksilver Grey.

Idag finns det en ny utveckling som visar att Model Y Propulsion nu tillverkas i Berlin, Tyskland, eftersom Tesla Model Y som tillverkas i Berlin exporteras till Europa och Mellanöstern.

Israelkonfiguratorn uppdaterades i går kväll och visar nu att Midnight Cherry Red och Quicksilver Grey finns tillgängliga för Model Y Propulsion, med förtydligandet att dessa färger endast produceras i Berlin, Tyskland.

Den annonserade perioden är september-november 2023, så vi kan förvänta oss en officiell lansering och konfiguratoruppdatering för Europa under de kommande veckorna.


Letar du efter tillbehör till din Tesla?

Lita på GreenDrive, specialisten på Tesla-tillbehör sedan 2019.

https://www.greendrive-accessories.com/

https://www.greendrive-accessories.com/

Lämna ett svar