Social Media
Light
Dark

Hur mycket kostar en Tesla-laddning?

Märket Tesla har fullständigt revolutionerat världen av elbilar. Under ledning av Elon Musk har världens ledande säljare av 100 % elbilar erbjudit allt effektivare batteriladdningsmetoder sedan 2008. För att underlätta användarupplevelsen utvecklar märket också snabbare och effektivare lösningar. Kostnaden för laddning kan dock variera från en modell till en annan. Med Green Drive kan du ta reda på hur mycket det kostar att ladda en Tesla.

Hur mycket kostar det att ladda en Tesla?

Kostnaden för att ladda en Tesla-bil med ett hushållsuttag

Kostnaden för att ladda en Tesla-bil med ett hushållsuttag beror på priset per kWh och batteriernas storlek. Dessa varierar mellan olika bilmodeller. Fram till för några år sedan var Teslas policy inriktad på att förbättra elbilarnas räckvidd.

Idag är fokus mer på laddningsalternativ för att möjliggöra snabb användning av fordonet. Användare av Teslas elbilar har nu ett urval av laddningsalternativ.

Vissa elbilsägare väljer att ladda hemma. Detta görs oftast genom att koppla in sig i ett eluttag hemma. Alternativt kan användarna använda ett särskilt uttag som är utformat för säker laddning av en elbil.

För att ta reda på vad det kostar att ladda hemma måste man ta hänsyn till de tariffer som energileverantörerna tar ut och fordonets genomsnittliga förbrukning. Hos energileverantören EDF var till exempel priset per kilowattimme (kWh) i april 2022 0,174 0 euro och 0,184 1 euro inklusive moms under rusningstid. Låt oss ta exemplet meden Tesla Model 3 med en genomsnittlig förbrukning på 14,9 kWh/100 km. Det kommer att kosta ungefär 8 euro för en heltimmesladdning, eller 2,74 euro/100 km.

Hur mycket kostar det att ladda ett Tesla-fordon med en Supercharger?

Tesla erbjuder ägare av sitt eget märke av elbilar sitt eget nätverk av laddningsstationer. I Frankrike finns det cirka 152 Tesla-stationer som är utrustade med en Supercharger. Detta är en anordning som gör att elbilen kan laddas på mindre än en timme.

Tesla Model S kan till exempel laddas på mindre än 15 minuter. Precis som med ett hushållsuttag beror kostnaden för laddning med en Supercharger på fluktuationer i priset på kWh.

För närvarande kostar en kWh 0,62 euro med en Supercharger. Under lågtrafik (22.00-6.00) är priset 0,53 euro. För att köra 100 km kan priset för en laddning vara mellan 8 och 12 euro. För att köra 200 km kostar det 14 euro att ladda enTesla Model S med en Supercharger. För en motsvarande bensinbil kostar det å andra sidan 26 euro.

Det kaliforniska märket reserverar för närvarande installationen av sina Superchargers för gemensam användning. Om några år kommer dessa mer miljövänliga laddningslösningar att bli allmänt förekommande. Under tiden är det möjligt att installera en laddningsstation hemma. Den här lösningen passar din elbil.


Hitta alla dina Tesla-tillbehör

www.greendrive-accessories.com

Lämna ett svar